Знову про слухавки і піратів :)

Якось я писав про свої слухавки і про те, як "тайванські корсари ринку аудіопродуктів" змусили мене купити їх дорожче. Цей пост у блозі надибав мій співробітник Piotr, який запропонував провести порівняльний тест-драйв моїх і його слухавок(Creative EP-630). Вирішено було, що кожен з нас буде користуватись протягом дня двома парами позмінно, щоб виявити різницю.

Опишу свої враження. Гм.. Вигляді ідентичний, що, зрештою, видно на фото. Єдине, що різнить їх у вигляді - це ергономіка. В Sennheiser СX-300 правий шнурок довший (на ~50см) і вкладається за шию - дуже зручна придумка, як на мене. Штекер в Creative хоч і позолочений, проте прямий, що мені видається не надто зручним рішенням при використання вкупі з плеєром на поясі. Хоча, це вже більше питання звички.

Звук в обох чудовий(зважаючи на клас, звичайно). Добра чутливість, чіткі середні і низькі частоти, прекрасна звукоізоляція - обидві моделі відпрацьовують свою вартість. Особливість Sennheiser - ледь зарізкі високі частоти, що треба коригувати еквалайзером. Creative натомість трішки "переборщив" з басами. В порівнянні з CX-300, вони з часом напружують бухканням(особливо після 3-4 годин прослуховування).

Цінова різниця приблизно 30-40% на користь Creative.

Тепер про кумедне. Виявляється Piotr теж став жертвою піратів - бо брав перші свої слухавки через allegro.pl, а вони виявилися підробкою. Причому ознаки підробки в них прямо протилежні до Sennheiser :) - тобто, проводи до слухавок мають бути одинаковими по довжині, штекер мусить бути прямий і позолочений. Отакі-от чудеса.

Висновок. Якщо Ви любите послухати басисту музику - беріть Sennheiser - його баси ідеальні, а ледь завищені високі частоти значно оживляють треки. Якщо ж любите екстра-баси і не хочете бавитися з еквалайзером для рок-музики - беріть Creative. Любите ергономічність і комфорт в користуванні слухавками? Тоді - Sennheiser. Чи, може, ціна для Вас критичніша за ергономіку? Отже - Creative. В результаті маємо рахунок 2:2. Перемогла дружба :)

Немає коментарів: