Спрей-чудотворець :)

Дуже не люблю коли в ровера брудний ланцюг. Очевидно, що це і зірочкам, і самому ланцюгу теж не на користь. Крім того, можна забруднити штани, їзда супроводжується неприємним скрипом... Словом, одні неприємності через той брудний ланцюг :) Ну але ж якщо він не брудний, значить і не змазаний - а отже скрип буде вірним супроводжуючим в подорожах. Саме тому я зазвичай його не тільки терпляче протирав ганчірками, паличками для вух прочищав отвори, чистив зірочки, а й навіть декілька разів мив ровер в душі (з подальшим витиранням насухо -так що споко, жодного шансу - іржі :) ).

Але всі мої зусилля зводилися нанівець вже при першій поїздці по гравійній доріжці, чи по простій парковій стежині... Змазував я ровер завжди отакою от речовиною - і саме вона, в силу своєї маслянистої структури, так приваблювала камінчики, пиляву і шматочки листя чи трави, зрізаної педалями чи ланцем.

Це реально дратувало і навіть викликало певне небажання їздити. Я почав згадувати різну інформацію з мотофорумів про мото-ланцюги і спеціальні розчини для їх чистки, але для звичайного роверового ланця вони явно не підійшли б... Та й вирішили б вони проблему рівно до першого змащування. Отже треба шукати інший шлях. Поговорив з людьми на декількох сервісах, навіть в супермаркеті менеджера понапружував - всі вказали на флакони з спецрідиною, яка :
1)очищує рухомі механізми ровера від бруду,
2)змащує там де це потрібно (тобто всередині механізму, а не ззовні),
3)дозволяє позбутися проблем з налипанням бруду - оскільки менше притягує до себе різні субстанції.

Дослухавшись до їх порад, купив і собі таку чудо рідину. 12 чи 14 злотих за маленьку баночку (для проби). Спробував вдома - краса! Наносиш спрей на ланець - і струмінь чудо-рідини змиває геть весь мазут і бруд. Спокійно можна собі все почистити, причому за наявності певних навиків можна навіть не вимаститися :) Також ця рідина корисна для механізмів гальм, перекидок.. Ну словом одна втіха.

Вдосталь напшикавшись, я дав роверу постояти, щоби весь бруд скапав, і протер гарненько ганчіркою - бо все ж таки пару крапель попали на раму. І все! і ніяких тобі проблем з витиранням 3-4 ганчірками, вовтузіння з вушними паличками і тд.

"Звукові" якості ровера явно покращилися - став їхати тихіше і не так швидко набирати пилюку на ланцюг. Ну і найголовніше - оскільки змащував я тільки внутрішню сторону ланця, то ззовні він став виглядати набагато чистіше. Позитив, одним словом - рекомендую.

P.S.Ще одне - при вживанні вважайте, щоб рідина (зрештою це стосується будь-яких змащувальних рідин) не попала на гальмівні колодки або зону гальмування на ободі - інакше ровер буде видавати страшний звук при гальмуванні - бо колесо ж буде просто ковзати при стисканні колодками..

1 коментар:

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.